Haastattelu jalkaterapiassa

Haastattelu kuuluu oleellisesti asiakkaan alaraajavaivan tutkimisprosessiin ja ohjaa osaltaan myös fyysistä tutkimista vastaanotolla. Haastattelun tarkoituksena on selvittää alaraajavaivan taustaa ja tunnistaa mahdollisesti ongelmaan myötävaikuttavia tai sitä ylläpitäviä tekijöitä. Oirealueen ohella muun muassa oireilun kesto, voimakkuus ja ajoittuminen ovat tärkeitä tietoja hoidettaessa alaraajan tuki- ja liikuntaelinvaivoja.

Alaraajavaivan tutkiminen haastattelu asiakkaan haastattelu on tärkeässä roolissa.
Alaraajavaivan tutkimisessa asiakkaan haastattelulla kerätään tietoa vaivasta.

Tieto ohjaa tutkimista

Haastattelun keinoin koen tärkeäksi ymmärtää mitä koettu ongelma tai vaiva merkitsee edessäni istuvalle ihmiselle. Rajoittaako alaraajavaiva asiakkaan liikkumista harrastuksen parissa vapaa- ajalla tai hänen toimintakykyään arjessa?

Vastaukset esimerkiksi edellä mainittuihin kysymyksiin ja nostoihin vaihtelevat yksilöllisesti. Yksilölliset vastaukset tarkoittavat yksilöllistä suunnitelmaa alaraajavaivan hoitamiseksi. Kahden eri asiakkaan akillesjänteen ongelma saattaa olla taustoiltaan täysin erilainen, ja niin ovat myös käytettävät jalkaterapiamenetelmät niiden hoitamiseksi. Sata kilometriä viikossa juoksevan keski- ikäisen aktiiviliikkujan ja kasvuikäisen nuoren akillesjännevaivan kuntoutusjaksot sisältävät mahdollisesti erilaisia ratkaisuja.

4 ajatusta aiheesta “Haastattelu jalkaterapiassa”

  1. Maraton-Masa

    Totta joka sana! Ilman ammattilaisen esittämiä oikeita kysymyksiä ja asiakkaan tarkkaa kuuntelua on varmasti vaikea päästä itse ongelman ytimeen.

  2. Kiitos oikein paljon artikkelistasi. Se vastasi moneen mieltä askarruttavaan kysymykseen. Mistä voin varata ajan sinulle? 🙂

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.